Μπάσκετ - Κλείνει τρία χρόνια το πρόγραμμα διαπαιδαγώγησης των ακαδημιών της Παναχαϊκής

Κοντά στο να κλείσει 125 χρόνια ιστορίας βρίσκεται η ιστορική ομάδα της Παναχαϊκής, τα τελευταία τρία από αυτά γεννήθηκε στους κόλπους της ένα πρόγραμμα αθλητικής διαπαιδαγώγησης με σκοπό να επαναπροραμμα διαπαιδαγώγισης σδιορίσει την σχέση μεταξύ του αθλητισμού και πολιτισμού και να προβάλει τον αθλητισμό ως μέσο αγωγής και παιδείας!
Η ακαδημία μπάσκετ της Παναχαϊκής ξεκίνησε αυτήν την καινοτόμα δράση το καλοκαίρι του 2014, όπου μετά από μια σειρά ημερίδων διοργανώθηκε το summercamp της ακαδημίας με κεντρικό μήνυμα "Στους αγώνες της ζωής μας δεν χρειαζόμαστε κανένα ναρκωτικό", με τις εκδηλώσεις να τελειώνουν με την συναυλία του Παντελή Θαλασσινού στο στάδιο της Παναχαϊκής παρουσία του σημερινού δημάρχου Κώστα Πελετίδη στις κερκίδες!
Η δράση έγινε πρόγραμμα και ονομάστηκε "Πυθαγόρας" και κάπου εκεί οι δράσεις διαφοροποιήθηκαν. Ομιλίες σε σχολειά ημερίδες και ταξίδια με σκοπό η ιδέα να απλωθεί και εκτός νομού και να δώσει ερέθισμα και σε άλλους συλλόγους, έγιναν από την ακαδημία της ομάδας που ξεκίνησε αυτό το όμορφο ταξίδι στην γνώση τον περασμένο χρόνο πρώτα από το ΣΕΦ(Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) και την παρακολούθηση του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Κόροιβο και έπειτα την επίσκεψη στο μοναδικό μουσείο της Ακρόπολης!
Το 2015 το η ακαδημία βρέθηκε με το πρόγραμμα στις Μυκήνες και έπειτα στην Τρίπολη για την παρακολούθηση του αγώνα ανάμεσα στον Αρκαδικό και τον Κόροιβο! Σε λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 14 Νοεμβρίου, η ακαδημία μπάσκετ θα επισκεφθεί την Ολυμπιακή Ακαδημία και τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας! Έπειτα τα παιδιά της δράσης θα παρακολουθήσουν τον αγώνα εφήβων μεταξύ των ομάδων Παναχαϊκής και του Ολυμπιονίκη!
"Είμαστε περήφανοι που υπηρετούμε αρχές και ιδανικά που διέπουν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την παιδεία. Θέλω να ευχαριστήσω τον υπεύθυνο του τμήματος, Σεμιτέκολο Παναγιώτη, τον ψυχολόγο της ακαδημίας, Στεφανάτο Αλέξη, τον εκπαιδευτικό δάσκαλο Παπαθανασίου Κώστα και τον υπεύθυνο επικοινωνίας Λιάρο Χρήστο για την πολύτιμη βοήθεια τους στην διεξαγωγή του προγράμματος." ήταν τα λογία του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας Μυκωνιάτη Μάρκου στο thebest.gr
Από το Blogger.